så kan det gå!

Så kan det gå när man blir okoncentrerad vid symaskinen!



kraaam



Personalfest!

I Lördags var det Personalfest på jobbet. Temat var Toga! Riktigt fina var vi allihopa! :)
Så såg min dräkt ut.










Tackar mina kära arbetskamrater för en underbart rolig kväll :D Kärlek till er!

Kram


Tipsa mig

Nu ska jag börjafundera på hur jag ska knyta/sy ett toga plagg att ta på mig till nästa veckas personalfest. Skicka gärna någon bra bild på en fin toga dress så får vi se vad det kan bli för spännande. :)


Kraam!




Fluga

Idag sydde jag upp Signes Balklänning så den är helt klar nu! :) Till balen behöver signes partner någonting som matchar klänningen, :) Signes förslag var en fluga. Dags att sy igen alltså! :D



Som vanligt hamnar saxen i handet och tyget på golvet. Klipp klipp klippp och man får ut två låååånga tygbitar i dessa former.



Med hjälp av den helt fantastiska uppfinningen (symaskinen) sicksackar jag de båda bitarna, räta mot räta och sy med raksöm över långsidorna!





Över till det som tog mest tid, VÄNDA denna lååånga och smaaaaal fluga "ut och in". En hår kamp, men jag klarade det! ;)



För att få en platt och snygg fluga använder jag mig utan en annan fin uppfinning, Strykjärnet!



Vik in kortsidorna, Nåla och sy en raksöm sunt hela flugan!




Till sist! Lära sig att knyta en fluga X)



KLAR!



Kraaam!





Prinsessklänningar!

En arbetskamrat till mig undrade om jag inte ville sy några klänningar samt kjolar till ett dagis. Absolut kunde jag göra det, :) sydde även fyra stycken små kjolar till barnen att dansa runt i. :)



Självklart ska det in en liten B beskvning för den som är intresserad.

1. Klipp ut tygbitar ( denna gång hade dagiset en klänning som jag ritade av och fick till några ganska lika bitar av)

2. syr ihop de tre delar som ska bli framstycket, syr även ihop de två bitarna som ska bli ryggen, Lämnar 2dm i nacken orört, syr bara en 1cm mudd över kanten.

ryggen.

3. sy ihop fram- och bakstycke i axeln.


4. Därefter vek jag in "arm-bitarna" på tre ställen för att få en "puff-arm" och sydde dit armen på det övriga jag sytt ihop. ( Herregud vad dålig jag är på att förklara! hihi fråga om ni undrar och är nyfikna över någonting)


5. ärmarna måste få sig en vasin mudd!


6. Efter det sydde jag ihop de frya tygbitarna som skulle bli kjolen. I midjan av kjolen sydde jag sedan dit en resår.


7. överdelen och underdelen sys sedan ihop.


8. vik upp kanterna i kjolens nederdel och sy. Därefter syr jag dit en vit mudd i halsringningen  som är 15cm längre i båda ändar till att knyta i nacken med. (även ett band i midjan sys dit på framstycket)


9. Klar!


RESULTAT!







Sydde som sagt även 4st kjolar!


Kram på er!


Mammas sommarklänning

Igår när jag letade efter en slips i mamma och pappas garderob hittade jag den här! Det är en klänning jag sydde till min mamma i 9:an. :) Såg att jag inte lagt upp den och tänkte att det allt var på tiden att upptadera lite här, :)



P.S. Prinsessklänningarna till dagiset är klara! får se om det kommer in bilder i kväll eller imorgon, troligen imorgon. :)
 Kraaam


snart klar!

Ber om ursäkt för otroligt dålig upptadering. Har varit sjukt mycket med skolan och annat nu ett tag. Dessutom är mina påbörjade projekt inte vidare små. Syr varje dag och blir aldrig klar! Men snart!!! :) ¨

Idag var signe här och provade hennes balklänning. den sitter toppen bra! den ska nu bara sys upp. och så ska jag sy en slips till hennes dans partner ;)

Mitt LILLA pojekt, är snart klart. Kommer dock inte lägga upp bilder på det fören den 10 april. :)

Klänningarna till dagiset är i full gång också, snart så kommer bilder på allt möjligt känner jag. :)


RSS 2.0